GENEL ALMANCA

B1 Seviyesi Konuları ve Açıklamaları

Kişinin Alman dilini serbestçe kullanabildiğini teyit eder ve Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi'nin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin üçüncü basamağına (B1) denktir.

Almanca  B1 seviyesi bağımsız kullanıcı seviyesi grubunda birinci seviyedir. Almanca bilgisinin orta düzeyde olduğunu belirtir. Genel bir ifade ile açıklanacak olursa "Almanca öğrenme seviyesi olarak orta düzeyde Almanca konuşabilen kişiler" artık B1 seviyesine geçiş yapabilirler. B1 seviyesi eski sistemler ile karşılaştırıldığında "intermediate seviyesi" olarak geçmektedir.

Almanca B1 Seviyesi ile neler yapabilirsiniz?

Almanca  B1 seviyesi ile yurtdışı seyahatlerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve bilindik ve hakim olduğunuz konularda iletişime geçebilir, yeni dostluklar edinebilirsiniz. B1 seviyesinde Almanca  anlama kabiliyetiniz A2 seviyesine göre daha yüksektir ve orta düzeyde konuşabilirsiniz. Fakat konuşma ve yazma becerileriniz sadece bildiğiniz konular üzerinde yoğunlaşır. Özellikle konuşmada uzun ve kompleks cümleler yerine kısa ve tekrarlı cümleler ile ifade edersiniz.

İş, okul, boş zaman gibi kendisine yabancı olamayan konuların ölçümlü dille ifade edilmesi halinde, anlatılanları ana hatlarıyla anlayabilir. Seyahatlerde, Almanca'nın konuşulduğu yerlerde karşılaşabileceği çoğu durumların üstesinden gelebilir. Bildiği konularda ve kişisel ilgi alanlarında kendisini basit düzeyde ve konuları ilişkilendirerek ifade edebilir. Yaşadığı tecrübe ve olayları anlatabilir. Hayallerini, umutlarını ve hedeflerini tanımlayabilir, plan ve görüşlerini gerekçelendirebilir, açıklayabilir.

Aşağıdaki Almanca B1 seviyesi konularını öğrendiğinizde hazırsınız demektir.

B1 seviyesi konuları

• Futur 1-2
  • Plusquamperfekt
  • Temporale Nebensatze
  • Modal Verbem İn Alle Zeitformen
  • Passiv – Aktiv
  • Konjunktiv 2
  • Kausale Nebensatze
  • İnfinitivsätze Satze ( Dass , Um Zu , Damit , Zu .. )
  • N- Deklination
  • Konjuktionen
  • Indirekte Fragesatz
  • Relatin Satze İm Nominativ, Akkusativ, Dativ
  • Pronominal Adverbien
  • Reflexive Pronomen İm Akkusativ , Nominativ, Dativ
  • Genitivattribute
  • Prapositionen Mit Genitiv
  • Satze Verbinden Mit Deshalb, Deswegen, Trotzdem
  • Nicht Brauchen Zu Infinitive
  • Partizip Als Adjektive
  • Adjektive Aus Verben Oder Nomen
  • Zusammengestezte Wörter
  • Possesiv Artikel İm Genitiv
  • Kurzwörter Und Akürzungen
  • Nebensatze Mit ‘ Obwohl ‘
  • Indefinite Pronomen

Not: Eğitim sonunda yapılacak olan kur sınavından 70 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır. Sınava üç kez girme hakkınız bulunmaktadır.

GENEL ALMANCA A2 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM

GENEL ALMANCA A2 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM