GENEL ALMANCA B2 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM

GENEL ALMANCA

B2 Seviyesi Konuları ve Açıklamaları

Gelişmiş Almanca dil düzeyini doğrular ve Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi´nin (CEFR) altı seviyeli yeterlik ölçeğindeki dördüncü seviyeye (B2) denk gelir.. Almanca kur seviyeleri arasında incelendiğinde orta üstü Almanca seviyesi olarak görülür.

Almanca B2 Seviyesi ile neler yapabilirsiniz?

B2 seviyesinde, bireyler artık kendilerini oldukça iyi düzeyde ifade edebilmeye başlamaktadır. Almanca anlama ve konuşma konusunda ufak tefek sıkıntılar yaşanılan bu seviyede, genel olarak Almanca bilgisi iyi durumdadır. B2 seviyesi aşamasında olan insanların kurduğu iletişim ağırlıklı olarak akıcı ve anlaşılır bir şekildedir.

Somut ve soyut konulu zor metinleri ana hatlarıyla anlayabilir, kendi uzmanlık alanına ilişkin tartışmaları takip edebilir. Ana dili Almanca olanlarla sıradan bir sohbeti rahat ve akıcı bir biçimde yürütebilir, cümleleri kurarken zorlanmaz, karşısındaki de bu cümleleri anlamakta zorlanmaz. Geniş bir konu yelpazesinde kendini açık ve detaylı olarak ifade edebilir. Güncel bir konuyu belirli bir açıdan yorumlayabilir ve çeşitli olasılıkların avantaj ve dezavantajlarını dile getirebilir.

Aşağıdaki Almanca B2 seviyesi konularını öğrendiğinizde hazırsınız demektir.

B2 seviyesi konuları

• Modalverben Mit Subjektiver Bedeutung
  • Infinitivkonstruktionen Mit Um Zu, Ohne Zu, Anstatt Zu
  • Fragen Mit Pronominaladverbien

Not: Eğitim sonunda yapılacak olan kur sınavından 70 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır. Sınava üç kez girme hakkınız bulunmaktadır.

GENEL ALMANCA A2 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM

GENEL ALMANCA A2 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM