GENEL İNGİLİZCE B1 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM

GENEL İNGİLİZCE

B1 Seviyesi Konuları ve Açıklamaları

İngilizce B1 seviyesi bağımsız kullanıcı seviyesi grubunda birinci seviyedir. İngilizce bilgisinin orta düzeyde olduğunu belirtir. Genel bir ifade ile açıklanacak olursa "İngilizce öğrenme seviyesi olarak, İngilizce kursunda ortalama 200 ders civarında eğitim almış ve orta düzeyde İngilizce konuşabilen kişiler" artık B1 seviyesine geçiş yapabilirler. B1 seviyesi eski sistemler ile karşılaştırıldığında "intermediate seviyesi" olarak geçmektedir.

İngilizce B1 seviyesi ile yurtdışı seyahatlerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve bilindik ve hakim olduğunuz konularda iletişime geçebilir, yeni dostluklar edinebilirsiniz. B1 seviyesinde ingilizce anlama kabiliyetiniz A2 seviyesine göre daha yüksektir ve orta düzeyde konuşabilirsiniz. Fakat konuşma ve yazma becerileriniz sadece bildiğiniz konular üzerinde yoğunlaşır. Özellikle konuşmada uzun ve kompleks cümleler yerine kısa ve tekrarlı cümleler ile ifade edersiniz.

İngilizce B1 Seviyesi ile neler yapabilirsiniz?

Bağımsız kullanıcı yetkinliklerinin ilk seviyesi B1 Intermediate seviyesidir. Genel olarak B1 seviyesindeki kullanıcılar;

Tecrübelerini ve olayları, rüyalarını, umutlarını ve hedeflerini tarif edebilir, görüşlerini ve planlarını nedenlere ile birlikte kısaca açıklayabilir.

Kendi ilgi alanlarında veya bildiği konularda basit ama bağlantılı İngilizce metinler yazabilir.

İngilizce konuşulan bir ülkeye seyahatlerde karşılaşılabilecek çoğu durumların üstesinden gelebilir.

Okul, iş, eğlence gibi günlük yaşam ile bağlantılı olan konulara dayalı İngilizce yazılı ve sözlü ifadeleri ana hatları ile anlayabilir.

Dikkat! İngilizce B1 Seviyesi; akıcı konuşmak, akademik veya profesyonel anlamda ihtiyaçları karşılamak, mesleki ve akademik kariyerler için gerekli olan İngilizce Yabancı Dil Sınavlarında başarılı olmak için yeterli değildir! B1 seviyesi, İngilizce konuşulan bir çalışma ortamında veya İngilizce verilen eğitimlerde başarılı olmanız için yeterli değildir!

İngilizce B1 Seviyesini Nasıl Geliştirirsiniz?

İngilizce B1 seviyesini geliştirip B2 seviyesine geçmek isterseniz öncelikli olarak kelime bilgisinizi geliştirmeniz gerekmektedir. B1 Seviyesini tamamlamak için en az 2000 (ikibin) kelimeyi bilmeniz gerekmektedir.

Kelime bilginizi geliştirdikçe bu kelimeleri cümle içerisinde kurmalı ve kullanmalısınız. Kelime ezberleme yöntemleri kısa sürede kelime bilginizi arttırsada bir süre sonra unutalacağı için uzun vadede faydalı olmayacaktır. Kelime ezberlemek yerine cümle içerisinde kullanarak cümleler kurmak ve bu cümleleri yazmak B1 seviyesindeki öğrenciler için daha faydalı olacaktır. Kelime bilgisi geliştikçe daha uzun ve daha karmaşık cümleler kullanmak, yeni öğrendiğinzi kelimeleri her gün en az 5 farklı cümle içerisinde kullanmak fayda sağlayacaktır.

İngilizce B1 seviyesini geliştirmek için İngilizce öğrenme sistemini rutin hale getirmelisiniz.

Aşağıdaki İngilizce B1 seviyesi konularını öğrendiğinizde hazırsınız demektir.

İngilizce B1 Seviyesi Konuları

İngilizce B1 seviyesi konularını aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

Intermediate olarak bilinen B1 seviyesi, İngilizcede orta seviye olarak kabul görmektedir. Aşağıda verilen listede B1 seviye İngilizce konularını öğrenebilir ve seviyenizi bu şekilde geliştirebilirsiniz.

• Present Perfect Continuous Tense:Geçmişte yaşanan etkisi devam eden ancak bir süreç içinde yaşanan olayları ifade etmektedir.
  • Past Perfect Tense:Geçmişte yaşanan ve son bulan olayları ifade ederken kullanılır. Past Simple’dan farkı ise Past Perfect Tense’de olayların diğerine göre daha evvel yaşanmasıdır.
  • Be going to kalıbı ve kullanımı
  • Future continuous Tense:Gelecekte bir süreç halinde yaşanacak ya da yaşanmayacak olayları anlatırken kullanılmaktadır. (will + be + -ing)
  • Modals:Must/have to/should/ought to/ need to/needn’t/can’t/may/might/could yaygın olarak kullanılan b1 seviye İngilizce konularındandır.
  • İzin ve rica cümleleri:Yaygın olarak kullanılan b1 seviye İngilizce konularından olup; can I, may I, could I; can you, could you, will you, would you, do you mind, would you mind, be allowed to, would like gibi kullanımlardan oluşmaktadır.
  • Yetenek ifadeleri:Daha önce bahsedilen kullanımlara ek olarak; could, be able to, manage to kalıpları da öğrenilmelidir.
  • Both, either ve neither kullanımı
  • Question tags kullanımı: Bir sorudan sonra gelip, onu teyit etmek amaçlı ‘’değil mi?’’ gibi anlamlara gelmektedir.
  • So/such/too/enough kelimelerinin kullanımı
  • If clauses:Burada 0 ve 1 ‘e ek olarak Type 2 de öğrenilmelidir.
  • Passive voice:Cümlede edilgenliği anlatırken kullanılmaktadır.
  • Bağlaçlar:B1 seviye konularına ek olarak gelenlerden biri de İngilizce bağlaçlardır. Yaygın olarak kullanılan bağlaçlar ise; and, or, because, so, therefore, but, however, although, though, as if, that’s why şeklindedir.
  • Relative clauses kullanımı:B1 seviye İngilizce konularından olan relative clauses who, which, that, whose, where kelimeleriyle oluşturulmaktadır.
  • Noun clauses
  • Indirect questions
  • So do I/ neither do I kalıpları kullanımı

Not: Eğitim sonunda yapılacak olan kur sınavından 70 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır. Sınava üç kez girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitim sonunda test usulü sınavınız olacaktır.

İş İngilizcesi Eğitimi Sertifika Programı

İş İngilizcesi Eğitimi Sertifika Programı