GENEL İNGİLİZCE B2 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM

GENEL İNGİLİZCE

B2 Seviyesi Konuları ve Açıklamaları

İngilizce B2 seviyesi bağımsız kullanıcı seviyesi grubunda ikinci seviyedir. İngilizce bilgisinin orta üstü düzeyde olduğunu belirtir. Genel bir ifade ile açıklanacak olursa "İngilizce öğrenme seviyesi olarak, İngilizce kursunda ortalama 300 - 400 ders civarında eğitim almış ve orta seviyede İngilizce konuşabilen kişiler" artık B2 seviyesine geçiş yapabilirler. B2 seviyesi eski sistemler ile karşılaştırıldığında "upper-intermediate seviyesi" olarak geçmektedir.

B2 seviyesini bitiren kişiler, kendilerine güvenerek rahatlıkla İngilizce konuşabilirler. Sadece akıcılık, günlük yaşam içerisinde kullanılan nüanslar ile akademik/profesyonel alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerekir.

İngilizce B2 seviyesi ile yurtdışı seyahatlerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve her konuda fikrinizi beyan edebilirsiniz. B2 seviyesinde İngilizce anlama kabiliyetiniz B1 seviyesine göre daha yüksektir ve kendinize güvenerek konuşabilirsiniz. Fakat akademik veya profesyonellik gerektiren hususlarda kendinizi geliştirmelisiniz.

İngilizce B2 Seviyesi ile neler yapabilirsiniz?

Bağımsız kullanıcı yetkinliklerinin ikinci seviyesi B2 Upper-Intermediate seviyesidir. Genel olarak B2 seviyesindeki kullanıcılar;

Birçok farklı konuda, ayrıntılı ve anlaşılır şekilde İngilizce metinler yazabilir ve bir konu hakkındaki değişik fikirlerini, avantaj ve dezavantajları ile birlikte yansıtabilir.

Ana dili İngilizce olan kişilerle belirli bir düzeyde doğal, spontane ve akıcı bir şekilde iki tarafta zorlamadan iletişim kurabilir.

Soyut ve somut konuları içeren İngilizce metinlerin ve kendi uzmanlık alanına ait teknik konuları içeren tartışmaların ana fikrini anlayabilir.

Dikkat! İngilizce B2 Seviyesi; akıcı konuşmak, akademik veya profesyonel anlamda ihtiyaçları karşılamak, mesleki ve akademik kariyerler için gerekli olan İngilizce Yabancı Dil Sınavlarında başarılı olmak için bazı kurumların istediği yeterliliktedir. Fakat İngilizcenizi geliştirerek C1 Seviyesinde neler yapabileceğinizi görmenizi tavsiye ederiz. İngilizce B2 Seviyesinin başından itibaren Akademik hedefli eğitimleri de tercih edebilirsiniz.

İngilizce B2 Seviyesini Nasıl Geliştirirsiniz?

İngilizce B2 seviyesini geliştirip B2 seviyesine geçmek isterseniz öncelikli olarak kelime bilgisinizi geliştirmeniz gerekmektedir. B2 Seviyesini tamamlamak için en az 4000 (dörtbin) kelimeyi bilmeniz gerekmektedir.

Kelime bilginizi geliştirdikçe bu kelimeleri cümle içerisinde kurmalı ve kullanmalısınız. Bu seviyedeki öğrenciler için hem yazma alışkanlığı hem de konuşma alışkankığı edinmek çok önemlidir. B2 seviyesi için konuşma kulüplerine ve writing/essay kulüplerine katılmak çok fayda sağlayacaktır.

İngilizce B2 seviyesini geliştirmek için İngilizce öğrenme sistemini rutin hale getirmelisiniz.

Aşağıdaki İngilizce B2 seviyesi konularını öğrendiğinizde hazırsınız demektir.

B2 İngilizce Konuları

Orta üstü seviye olarak bilinen b2 seviyesi, İngilizcenin iyi anlaşıldığı ve iyi konuşulduğu düzeylerdendir. B2 seviyesinde olabilmek için diğer seviyedeki konuları bilmek ve unutmamak adına sıkça tekrar etmek gerekmektedir. İngilizce B2 seviyesi konuları, daha önceki seviye konularına göre daha zorlayıcı olabilmektedir.

Aşağıda yer alan B2 İngilizce konuları listesini inceleyiniz.

• Adjective/Adverbs:Sıfatlar ve zamirler olarak bilinen bu konu hakkındaki kelime ve kullanım bilgisi ayrıntılı olarak bilinmelidir.
  • Comparatives/Superlatives: Her ne kadar ilk seviye konularından olsa da; ileri düzey kullanımları çalışılmalı ve yeni kelimelerle perçimlenmelidir.
  • As…as yapısı:Tıpkı yukardaki b1 seviyesi konusu gibi, düzenli olarak çalışılmalı ve pekiştirilmelidir.
  • Both/neither nor/not only… but also/ either … or konuları ve kullanımları
  • If clauses:Daha önceki Type 0, 1 e 2’ye ek olarak type 3 ve type mixed öğrenilmelidir.
  • Wish clauses
  • Passive voice:Daha önce öğrenilen bu konu, derinlemesine incelenmelidir.
  • Causatives:Ettirgen yapı olarak bilinmekte; have + something + done kalıbıyla oluşturulmaktadır.
  • Zıt durumları birbirine bağlayan kelimeler:Bağlaçlar olarak bilinen bu konu alt başlıkları; and, or, because, so, therefore, but, however, although, though, as if, that’s why şeklindedir.
  • Relative clauses:Bu konu da tekrar edilmesi gereken b2 seviye İngilizce konularındandır.
  • Noun clauses:B2 seviye İngilizce konularından en önemli olanlarından biridir.
  • Indirect questions
  • Reported speech

Not: Eğitim sonunda yapılacak olan kur sınavından 70 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır. Sınava üç kez girme hakkınız bulunmaktadır.

Eğitim sonunda test usulü sınavınız olacaktır.

İş İngilizcesi Eğitimi Sertifika Programı

İş İngilizcesi Eğitimi Sertifika Programı