GENEL İNGİLİZCE C1 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM

GENEL İNGİLİZCE

C1 Seviyesi Konuları ve Açıklamaları

Advanced statüsündeki İngilizce dilseviyesi, İngilizce seviyeleri arasında en yüksek İngilizce seviyesinin bir altında olarak kabul edilmiştir. İngilizce seviyeleri tablosuna bakıldığında da görülmektedir ki; upper – intermediate İngilizce seviyesine göre, artık İngilizce ileri düzeyin başlangıç noktasıdır. Upper – intermediate yani C1 İngilizce kur seviyesinde olanlar; günlük hayattaki her bir anda kendilerini en iyi biçimde ifade etmenin yanı sıra; bir konuyla ilgili teknik ve akademik düşüncelerini de rahatlıkla karşı tarafa yansıtmaktadır.

Advanced dil seviyesinin İngilizce sınav türlerinde denklikleri ise; Cambridge Advanced (CAE), BEC Higher ve IELTS’de seviye 7 olup; bu eşitlik TOEFL sınavında 110-120, TOEIC sınavında ise 880 puan şeklinde karşılık bulmaktadır.

İngilizce C1 Seviyesi ile neler yapabilirsiniz?

Yapılabilecek şeylerin listesi, öğretim amaçları doğrultusunda küçük parçalara ayrılmıştır. Daha ayrıntılı olan bu yetenek sıralaması, kendi İngilizce seviyenizi değerlendirmenize ya da bir öğretmenin öğrencisinin seviyesini değerlendirmesine yardımcı olur. Örneğin, C1 İngilizce seviyesindeki bir öğrenci, B2 seviyesindeki bir öğrencinin yapabildiği her şeyi ve ek olarak şunları yapabilir:

Motive olmuş ve başarılı bir ekip oluşturma dâhil olmak üzere başarıyla ilgili ayrıntılı konularda fikir alışverişinde bulunabilir.

En sevilen tablolar ve mimari tasarımlarla ilgili ayrıntılı olarak konuşabilir.

Toplumsal sorunlar, sorunların muhtemel çözümleri ve şirketlerin ne gibi bir rol oynayabileceği ile ilgili konularda tartışabilir.

Muhafaza, sürdürülebilirlik ve doğanın korunması ile ilgili tartışmalara katılabilir.

Haberlerdeki olay ve sorunlar ve bunların insanlarla şirketleri nasıl etkilediği hakkında konuşabilir.

İş değiştirme ve tehlikeli sporlar yapma dâhil olmak üzere hayattaki risklerle ilgili konuşabilir.

Eğitimle okulların çeşitli formlarını karşılaştırıp kıyaslayabilir.

İğneleme gibi zor tarzlar da dâhil olmak üzere değişik espri çeşitleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunabilir.

Direkt, dolaylı, resmi ve resmi olmayan tarzlar dâhil olmak üzere çeşitli iletişim stillerini anlayabilir.

İş ve özel yaşam dengesi ve ev ortamı dâhil olmak üzere yaşam kalitesi ile ilgili hususlarda fikir alışverişinde bulunabilir.

Sivil başkaldırma gibi etikle ilgili konuları anlayıp bu konularda tartışabilir.

Aşağıdaki İngilizce C1 seviyesi konularını öğrendiğinizde hazırsınız demektir.

C1 İngilizce Konuları

C1 seviyesi  Advanced olarak bilinmekte ve ileri düzeyde İngilizceyi ifade etmektedir. Bu seviyede bilinmeyen İngilizce konuları ayrıntılı konular olup; diğer tüm önceki seviye konularına çeşitli eklemeler yapılmaktadır.

Aşağıda c1 seviye İngilizce konularını görebilirsiniz.

• Daha önce öğrenilen konularda ayrıntılı olarak bilgi sahibi olmak: Özellikle passive voice, relative clauses, noun clauses, adverbial clauses, if clauses ve causatives konuları hakkında gerekli tüm çalışmalar yapılmalıdır.
  • Participle clauses: Fiillere –ing ekleyerek yapılan çeşitli kullanım biçimlerine verilen b2 seviye İngilizce konusudur.
  • Inversion: İngilizce devrik cümle kurma yöntemidir.

Not: Eğitim sonunda yapılacak olan kur sınavından 80 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır. Sınava üç kez girme hakkınız bulunmaktadır.

YDS / YÖKDİL HAZIRLIK KURSU - OFFLINE KURS

YDS / YÖKDİL HAZIRLIK KURSU - OFFLINE KURS