GENEL İNGİLİZCE C2 KUR DÜZEYİ-VİDEO EĞİTİM

GENEL İNGİLİZCE

C2 Seviyesi Konuları ve Açıklamaları

İngilizce dil seviyeleri içinde ileri düzeyde olan C2 seviyesinde; bireyler artık İngilizce öğrenme ve ifade konusunda resmi olarak en üst düzeydedirler. Bu seviyenin ardından kişinin öğrendiği bilgiler, İngilizce seviyesini geliştirmekten ziyade; kullanmış olduğu dil düzeyinde bir yatırım noktasındadır. Proficiency  (C2) İngilizce seviyesinde olan bireyler,  İngilizceyi neredeyse anadilleri gibi kullanmaktadır.

İleri düzeyde yani C2 seviyesindeki İngilizce puanları ise; IELTS sınav sistemine göre 8-9 puana denk gelmektedir.

İngilizce C2 Seviyesi ile neler yapabilirsiniz?

• Akıcı bir dil kullanarak kendini tam anlamıyla ifade edebilir. Karmaşık durumlarda bile kendini ifade ederken ince anlam farklarından yararlanabilir.
  • Farklı yazılı ya da sözlü kaynaklardan edindiği bilgiyi özetleyebilir, bu kaynaklara dayalı olarak bir tartışmayı yapılandırabilir, akıcı ve doğal bir anlatım ile sunabilir.
  • Duyduğu ve okuduğu herşeyi kolayca anlayabilir.
  • Sanal olarak duyduğu ve okuduğu her şeyi kolayca anlayabilir.
  • Farklı sözel ve yazılı kaynaklardan alınan bilgileri özetleyebilir ve tartışma konularıyla fikirleri anlaşılır bir sunumla yeniden düzenleyebilir.
  • En karmaşık durumlarda bile kendisini spontane olarak, oldukça akıcı ve tutarlı şekilde, daha hassas anlam katmanları arasında ifade edebilir.
  • Robot ve yeni icatlar dâhil olmak üzere bilim ve teknolojiyle ilgili hususlarda tartışabilir.
  • Ünlü sanatçılar ve sanatçıların ne yaptıklarıyla ilgili konuşabilir ve fikir alışverişinde bulunabilir.
  • Sözlü ve yazılı yaratıcılığı desteklemek için çeşitli teknikler kullanabilir.
  • Finansal planlama ile ilgili fikir alışverişinde bulunabilir ve kişisel finans hakkında fikir verip alınan fikirleri anlayabilir.
  • Kendi hayatındaki ve arkadaşlarıyla iş arkadaşlarının hayatlarındaki stresle ilgili konuşabilir.
  • Geniş yelpazedeki konularda araştırma yapma teknikleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunabilir.

C2 İngilizce Konuları

İngilizcede kabul edilen en üst düzey c2 seviyesidir. İngilizce c2 seviyesinde bilinmeyen grammer konusu pek mevcut değildir. Günlük kullanımı pek de fazla olmayan ve çok ayrıntılı kabul edilecek birkaç konu türü mevcuttur. Ancak daha önce öğrenilen tüm konular ayrıntısıyla ve yanlışsız olarak bilinmelidir. Aşağıda c2 İngilizce seviyesi konuları verilmiştir

• Relative clauses, noun clauses, if clauseskonularının ayrıntılı olarak bilinmesi
  • Subjunctives: Türkçede istek kipi olarak karşılanan bu konu; -mesi/-ması anlamına gelmektedir.
  • Cleft sentences: İngilizcede vurgu cümleleri olarak bilinen c2 seviyesi konusudur.

Not: Eğitim sonunda yapılacak olan kur sınavından 80 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır. Sınava üç kez girme hakkınız bulunmaktadır.

YDS / YÖKDİL HAZIRLIK KURSU - OFFLINE KURS

YDS / YÖKDİL HAZIRLIK KURSU - OFFLINE KURS